Over Täske

Ik hou ervan om dingen op papier te zetten en me uit te leven op een creatieve manier. Schetsen, tekenen en ontwerpen zorgen voor flow die me energie verschaft om actief en begeesterd door het leven te gaan.

Jarenlang volgde ik opleidingen tekenkunst, grafische technieken aan het SASK te Sint-Niklaas. Het zit me in de genen om creatief aan de slag te zijn. Na verloop van de jaren stapelden de schetsen en tekeningen van modellen en landschappen zich op en voelde ik de drang om mijn ontwerpen om te kunnen zetten in iets wezenlijks, iets tastbaar. Ik was klaar om een stiel of ambacht te leren.

kaat-ontwerpt

De vele positieve reacties voor de opleiding Marokijn-bewerking Haute-couture handtassen en accessoires in het PVCO te Lokeren maakten de zoektocht naar een te volgen vakopleiding kort. Ik wist wat ik wou.

De daaropvolgende zes jaar leerde ik de stiel van een vakman in hart en nieren. Een klasse leerkracht die de kneepjes van het vak deskundig overbracht met een hoge dosis enthousiasme. De materialen, de vaardigheden, de machines en gereedschappen, werden belicht, bestudeerd en aangeleerd. Ik had al snel de microbe te pakken en investeerde zelf in een lederstikmachine. De trend was gezet en ik kon me vanaf dan ook thuis uitleven op mijn favoriete materiaal. Leder.

warmtestempel-taske
Handtassen en accessoires met een persoonlijke touch en unieke ontwerpen kregen vorm. De teken- en ontwerpskills die ik kreeg op de academie paste ik toe voor het ontwerpen. Het omzetten naar patronen en prototypes leerde ik in Lokeren en paste ik toe op het materiaal.
Soms begon het wat te dagen; leder is immers niet altijd een diervriendelijk, laat staan ecologisch correct product. Kwaliteitsleder dat wordt gelooid  in de Scandinavische landen, daarvan kan aangetoond worden dat de productie-omstandigheden in orde zijn. Van ander ingevoerd leder kan dat allesbehalve gezegd worden. Dier en milieu-vriendelijk leer heeft zijn prijs. En dat mag. Het is immers een duurzaam materiaal dat mooier wordt door gebruik.tibbe-trio-alternatief
Maar toch… er bestaat een alternatief en daarmee wilde ik ook aan de slag. Gerecycleerd leder en kunstleder vormden de oplossing. Geen dierenhuiden maar duurzame nieuwe materialen met een lederlook en dezelfde eigenschappen gebruik ik ook als grondstof. Een greep uit het aanbod kan je zien onder de Eco-line of Skai-line reeks.
kaat-detail-omstikken
Tot slot wil ik nog zeggen dat ik trots ben op deze site. Hij biedt me nu echt de mogelijkheid om naar buiten te komen met wat ik maak. Dit was niet mogelijk zonder de expertise, creativiteit en ettelijke uren tijd van Sarah Willem. Ze stelde me voor om me te helpen met de website in ruil voor een handtas. Ondertussen heeft ze recht op een hele collectie handtassen na vele uren werk, overleg en finetuning. We zaten op dezelfde golflengte. Deze interactieve site is daar het gevolg van. De configurator in het bijzonder, waardoor ieder zijn eigen handtas naar persoonlijke voorkeur kan ontwerpen, maakt dat het voor mij mogelijk blijft om steeds andere handtassen te maken zodat dit geen bandwerk wordt. Het kleurenpallet wordt wel door mij samengesteld zodat elke combinatie voor een mooi geheel zorgt. Check! Dat is wat ik wou.
Een dankwoordje ook aan al die vrienden en familie die me keer op keer vroegen wanneer ik nu iets ging doen met mijn handtassen. Bij deze is het meteen duidelijk: NU!
Yes, it’s time to FLOW.